Jauhelihan tai kanan ja kasvisten kanssa nautittu suolainen hellapannari menee minulla kyllä ihan ruokanakin, sillä se täyttää munakasta paremmin. Jauhoja käyttämällä ja vaihtelemalla siihen saa myös kätevästi lisättyä hyviä hiilihydraatteja, jotka etenkin treenin jälkeen tulevat tarpeeseen. Usein tämä onkin itselläni sellainen treenin jälkeinen nyt-äkkiä-jotain-ruokaa -ateria :)
Teen suolaisia pannareita usein porkkanasta (porkkanaraaste + muskottipähkinä <3) mutta kaaliraastekin toimii ihan kivasti. Myös soseutetuista kasviksista, etenkin kukkakaali- ja porkkanasoseesta, saa passeleita pannukakkuja. Lempparini on kuitenkin, mikäs muukaan kuin monikäyttöinen kesäkurpitsa. Koska tämä pannukakku on yksinkertaisesti ihanaa. Ihan valehtelematta, sillä olen tehnyt sitä tällä viikolla jo viisi kertaa. Kolmesti aamiaiseksi, kerran ruuaksi ja kerran iltapalalle. Ja syönyt muuten välillä marjojenkin kanssa, sillä kookosmaidolla tehtynä pohja toimii niin suolaisilla kuin makeilla täytteillä. Juustolla suosittelen pysyttelemään suolaisissa :)
SUOLAINEN PANNARI yhdelle
noin 2dl kesäkurpitsaraastetta
voita tai kookosöljyä kuullottamiseen
laadukasta suolaa
1 kananmuna & 1 valkuainen (tai 2 kokonaista munaa)
1rkl kotimaista tattarijauhoa (tai täysjyväriisijauhoa)
1rkl soija- tai lupiinijauhoa (voi korvata myös manteli- tai kaurajauholla)
1/4dl kookosmaitoa tai raastettua (vuohen)juustoa
1/2tl leivinjauhetta
1tl psyllium(hiutaleita)
(loraus vettä tai kauramaitoa)
halutessasi tuoretta ruohosipulia, valkopippuria tms.
Kuumenna voi tai öljy pienellä (halk. ~20cm) paistinpannulla ja kuullota kesäkurpitsaraastetta hetki niin, että se pehmenee. Mausta suolalla (myös makeassa versiossa!). Sekoita taikinan ainekset kulhossa ja lisää kuullotettu kesäkurpitsa mahdollisine liemineen. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarvittaessa loraus vettä tai maitojuomaa. (Jos käytät kookosmaitoa, myös taikinaan kannattaa ripauttaa suolaa, juuston kanssa se ei yleensä ole tarpeen.) Kaada taikina kuumalle pannulle, alenna lämpöä ja anna kypsyä kannen alla meheväksi mutta kiinteäksi pannariksi.
Kasaa valmiin pannarin päälle haluamasi täytteet. Itse olen viimeisimmäksi käyttänyt mm. graavilohta, tuoreita yrttejä, kasviksia ja tahinia sekä broilerin jauhelihaa. Naudan jauhelihakin toimii tämän kanssa joka kerta, sen kanssa on syöty talven aikana monet pannarit. Tai sitten ne marjat ja muut makemmat...
Kesäkurpitsapannari kookosmaitoon mustikoilla, vatuilla, hasselpähkinärouheella sekä itse tehdyllä raparperisoseella jossa kookosjauhoja sekä tuoretta inkivääriä raastettuna.
Kesäkurpitsapannari kookosmaitoon mustikoilla, vatuilla, hasselpähkinärouheella sekä itse tehdyllä raparperisoseella jossa kookosjauhoja sekä tuoretta inkivääriä raastettuna.
Tekeekö joku muu suolaisia pannareita? Mitähän niihin voisi käyttää kesäkurpitsan sijaan?
~Sofie~
P.S. Ei tarvitse säikähtää, tämä ei ole muuttumassa aamiaisblogiksi, vaikka puuro- ja pannarilinjalla on menty useamman postauksen verran. Myös muun tyyppisiä reseptejä on siis kovasti tulossa :)
Tää näyttää hyvältä! En ole ennen tehnyt suolaista pannaria, mutta tähän ois aineet kaapissa. Kokeiluun :)
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan, tämä on yksi lemppareistani! Suolaiset pannarit pelastavat etenkin silloin kun pitäisi keksiä nopeasti joku ruoka puolityhjän jääkaapin sisällöstä :) Kiitos kommentistasi!
VastaaPoista