perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mitä minä oikein syön kuvina (osa 2/3)

Stressi helpotti hetkeksi ja pääsin muutaman päivän pääsiäislomalle.
Ja tulin kipeäksi. Siis mitä ihmettä!?
Periaatteessahan tämä on fysiologinen reaktio: kun tiukka jakso hellittää, kroppa vetäisee jostakin jonkun taudin. Aiemmin en vaan ole tätä omalla kohdallani kokenut, kun sairastelu on muutenkin ollut harvaa ja lievää. Joka tapauksessa, melko samalta tuntuu kuin tammikuussakin (jolloin kirjoittelin flunssaruokavaliosta täällä).

Pääsiäisenä on toisaalta aikaa levätä. Koska sängyn pohjalle ei silti huvita kaatua, päättelin, että (kun aikaa viimein on) olisi varmaan korkea aika julkaista kuvapostaussarjan osa 2, jota on jo vähän kyseltykin. Ensimmäisen osan voit katsoa täältä. Alla seuraa siis lisää kuvamateriaalia minun tavallisten päivien ruokailuistani. Toivottavasti saatte joitakin vinkkejä, mikäli niitä kaipaatte! Itse ainakin tykkään hurjasti lukea esimerkiksi ruokapäiväkirjapostauksia, joista voi poimia kivoja ja helppoja ideoita nimenomaan niihin arkisiin aamiaisiin ja pääruokiin sekä väli- ja iltapaloille. Ja toisaalta (ehkä tulevan ammatin puolestakin :) olen myös ihan muuten vaan kiinnostunut siitä, mitä toiset syövät, ja varsinkin kuvitettuja postauksia on kiva lukea.

Sitä kun elää päivät pitkät ravitsemusasioiden ympäröimänä ja pyrkii ottamaan ensimmäisten joukossa selvää uusista suuntauksista ynnä muista alan asioista (tämä ei siis tietenkään tarkoita, että omaksuisin kaikki uudet trendit osaksi omia ruokailutottumuksiani), meinaa välillä hämärtyä se tosiasia, että suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan pätkäpaastoile, noudata paleoruokavaliota tai ole juuri ryhtynyt vegaaniksi. Minun maailmassani se vain välillä näyttää siltä, ja huomaan kyseleväni kavereiltani, syövätkö ihmiset oikeasti vielä rahkaa. Rahkabuumista kun tuntuu olevan jo niin kauan, karppaamisesta puhumattakaan. Ruokafilosofiani äärelle palaan syvällisemmin täysin erillisessä postauksessa, jossa valotan hieman myös matkaani nykytilanteeseen; silmänräpäyksessä muutos kun ei ole tapahtunut minullakaan.

Paahdettua myskikurpitsaa, herneproteiinirouhepyöryköitä, papuja & babypinaattia.

Punajuuri-tattarihiutalepuuroa, sokeroimatonta omppusosetta, mustikoita 
& avokado-banaanisuklaatahnaa.

Kesäkurpitsapuuroa vadelmilla & siemenillä.

Mango-tattariraakapuuroa, mangososetta & mehiläisen siitepölyä.

Kana-hirssisalaattia ruusukaaleilla, lehtikaalilla ja kuullotetulla kesäkurpitsalla.

Lusikoitavan kuohkea marjasmoothie omatekoisella banaanigranolalla.

Tattari-linssi-kasvispannua kanan & kasvisten kera.

 Mintulla maustettu tuorehernekeitto.

Punajuuri-vadelmasmoothie inkiväärillä.

Kaalilaatikkoa luomujauhelihalla ja tattarisuurimoilla.

Siemen-tattarinäkkäriä paprikahummuksella, kasviksia & vihersmoothie.

Inspiroivia hetkiä jokaiselle,

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!