lauantai 24. lokakuuta 2015

Curry-kanapaistos


Tässä olisi taas yksi nopea mutta erittäin maukas arkiruoka, joka on pelastanut minut muutamaankin kertaan tässä kiireiden keskellä. Muistan tehneeni tätä jo edellissyksynä, jolloin opettelin sienestämään (todellakin, vasta yli kaksikymppisenä, vaikka siitä jo monta vuotta aiemmin haaveilin) ja mietin käyttöä tuoreille metsäsienille. Kirjoitin valmistusaineet silloin ylös ja nyt ohje onneksi taas osui silmiini ideavihkoa selaillessa. Ihan niin yksinkertaisettuun versioon en tosin tyytynyt, vaan lisäsin mukaan valkosipulia ja toisella kerralla tuoretta inkivääriäkin, omasta mielestäni menestyksekkäästi :) Reilu vuosi sitten taisin lisätä lopuksi ruokalusikallisen tai pari kookosmaitoa tai turkkilaista luomujogurttia mutta mausteiden ollessa kohdallaan ruoka ei niitä nyt edes kaivannut.

Minulla on useimmiten ollut valmiiksi paistettuja kanasuikaleita jääkaapissa, jolloin ruoka on valmistunut erityisen pikaisesti. Parhaimman makuista paistoksesta on tullut broilerin paistisuikaleita käyttämällä, sillä niissä on hieman enemmän rasvaa (noin 7-8%) mutta myös tavalliset broilerinsuikaleet ovat sopineet oikein hyvin. Sienet taas antavat ihanaa lisämakua. Sekä tuoreet herkkusienet että (pakastimen kätköistä löytämäni viimeiset) lampaankäävät sopivat erinomaisen hyvin, kuten varmasti myös mitkä tahansa muut lajikkeet.


CURRY-KANAPAISTOS
2 annosta

200g broilerin (paisti)suikaleita
200g tuoreita (tai pakastettuja) sieniä
4 (~200g) pientä kotimaista omppua 
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1-2tl currya
mustapippuria, ruususuolaa
(pala tuoretta inkivääriä)
kookos- tai oliiviöljyä

Paista kanat kypsiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kuullota pilkottua sipulia öljyssä, älä ruskista. Lisää hetken päästä valkosipuli sekä curry (halutessasi myös hienonnettu inkivääri). Pilko omenat ja sienet ja alenna lämpötilaa. Anna kypsyä hetki miedommalla lämmöllä, mieluiten kannen alla. Kun omenat alkavat pehmentyä, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Nauti kasvisten tai esimerkiksi keitetyn, öljytilkalla tai avokadolla maustetun hirssin kera.


Värikkäät ja voimakkaat mausteet piristävät kummasti näiden harmaampien ja pilvisempienkin syyspäivien aikana. 
Ei haittaa, vaikka välillä vähän sataakin :)

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!