perjantai 30. lokakuuta 2015

Yhden kulhon piirakka



Mittaa ja sekoita. Siinä se.
Lupasin omenapiirakan ohjeen vielä jakaa, joten tänään olisi tarjolla pikapiirakkaa. Marjapiirakan tekeminen onnistuu nopeammin kuin uuni lämpenee, ilman kulhoa ja mittalusikoita ihmeempiä välineitä. Omenoita käyttäessä täytyy vielä viipaloida omppuset, kanelin huolellista ripottelua unohtamatta. Valitse itse, mikä on ehtimisen/viitsimisen/jaksamisen/malttamisen tasosi tällä kertaa.

Leipominen joka tapauksessa kannattaa. Aina kun se edes käy mielessä. Eli nyt. Tai viimeistään sitten, kun olet ensin keittänyt omenasosetta. Sen jälkeen onkin hyvä syy kutsua vieraita. Tai syödä koko terveysherkku itse, miksei niinkin. Itse tarjosin piirakkaa viime viikolla ystäväporukalle. Tykkäsivät. Joten pidemmittä puheitta reseptiin...


Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halk. ~24cm) kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Asettele pinnalle omenaviipaleet tai marjat ja viimeistele kookossokerilla ja kanelilla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on juuri kypsynyt (haarukkaan ei jää taikinaa). Älä ylipaista, vaan jätä piirakka aavistuksen meheväksi. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi kookosmaidosta, kananmunasta & vaniljajauheesta keitellyn vaniljakastikkeen kanssa.

Huomio 1. Piirakka on vain kevyesti makea, omaan makuuni juuri sopiva. Jos kuitenkin olet suuri makean ystävä, ei hätää, lisää vain kookossokerin (tai stevian) määrää.

Huomio 2. Taikina on hyvää, ei siis kannata olla turhan tarkka kun kaapii taikinaa vuokaan :)


Mukavaa viikonloppua (josta tuore leivonnainen tekisi varmaan entistä mukavamman...)!

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!