keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ruususen iltapala


Otsikon perusteella odotettavissa olisi jotakin vaaleanpunaista, mansikoilla koristeltua ja ruusu-uutteella viimeisteltyä hyvän unen ruokaa, eikö vain? No, joskus toiste. Ehkä oli hieman ruusuinen fiilis, johtuneeko sitten eilen ostamastani luomuruusuvartalovoiteesta... Tästä ruoasta ruusuja löytyy kyllä pienten, vihreiden kerien muodossa, joista itse pidän melkein enemmän kuin kyseisistä kukista. Vaikka eihän niitä edes voi vertailla keskenään, ei kukaan vertaa ruusun tuoksua ruusukaaleihin (joiden tuoksu voidaan minun puolestani jättää omaan arvoonsa ja keskittyä nyt vain siihen makuun).

Viimeksi Etelä-Pohjanmaalle matkatessani sain paitsi isovanhemmat junalle vastaan, myös hetken päästä mahan täyteen herkkuja. Mumma oli tehnyt jauhelihapihvien kaveriksi ihanaa kasvishöystöä hyödyntäen saatavilla olevia kotimaisia ruusukaaleja. Yhdistelmä oli sen verran nappi, että (vedin yksin koko pannullisen ja) kipaisin kaupasta ainekset vastaavanlaiseen myös kotikotiin vietäväksi. Seuraavana iltana parhaan ystävän kanssa tehdyn pitkän juoksulenkin jälkeen heitin kasvikset pannulle ja tein oman mukaelmani.

Tulos: 4/7 maistoi ja 3/7 söi mukisematta.
Minä: tosi hyvää!

Johtopäätös: 11-vee ei vain ole kasvisten ylin ystävä (jos sokeroitua omenasosetta ei lasketa...) Muut maistaneet sen sijaan olivat ihan tyytyväisiä :)



Eli kaikki erilaisten kaalien ystävät, jos ette vielä ole kokeilleet paistaa ja haudutella tuoreita ruusukaaleja pannulla (minä en aiemmin ollut), tehkää se ihmeessä. Jos teillä tosin on teini-ikäisiä veljiä, eivät he välttämättä maista, houkuttelusta huolimatta. Onneksi kuitenkin ottavat valokuvia, vaikkei ihan sellaisia, joita ajattelin. Mutta menköön, vaihtelu virkistää.



KAHDEN KAALIN KASVISHÖYSTÖ

200g tuoreita ruusukaaleja
pieni parsakaali
1 punainen paprika
2-3 porkkanaa
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä

laadukasta suolaa
musta- ja valkopippuria
oreganoa tai pizzamaustetta
(tuoretta minttua)
siemensekoitusta tai kevyesti paahdettuja maapähkinöitä

Paistamiseen:  
2rkl kookos-, oliivi- tai seesamiöljyä

Höyrytä parsakaali kevyesti. Poista ruusukaaleista kannat ja halkaise ne. Paloittele porkkanat. Kuullota ruusukaaleja ja porkkanoita öljyssä. Varo polttamasta kasviksia! Kun ne saavat hieman väriä, lisää pannulle pieni määrä (~0,5dl) vettä haudutusefektin aikaansaamiseksi ja kypsennä ilman kantta noin 10 minuutin ajan. Lisää pieneksi pilkottu paprika ja punasipuli sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna kypsyä muutama minuutti ja lisää parsakaali sekä mausteet. Viimeistele siemenillä tai pähkinöillä, halutessasi myös tuoreella mintulla.


Lisukkeeksi pari palaa omatekoista mm. proteiini- ja kookosjauheita sekä parsakaalisosetta sisältävää leipää, vuohenjuustoa sekä smoothie kauramaidosta, banaanista, mustikoista, herasta ja lakritsi- ja inkiväärijauheista. 

Vähän värikkäämpi vaihtoehto iltapalalle peruspuuron sijasta, tämä tulee olemaan listalla jatkossakin :)

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!