maanantai 16. marraskuuta 2015

Sadeaamun piristys

Sateisen harmaata maanantaita! Mutta ei negatiivisessa mielessä, täällä ollaan hyvällä tuulella :) Aamu alkoi lämpöisellä punajuuripuurolla kynttilänvalossa, joten ei huono viikon aloitus ollenkaan. Täytyy kyllä tunnustaa, että olin eilen illalla jo seitsemän jälkeen sängyssä, mutta ihan katkeamaton yö ei kuitenkaan ollut. Pientä flunssaa on ollut ilmassa muutamien viime päivien ajan, ja luulen, että pieni elämän rauhoittaminen ja treenitauko ovat tehneet vain hyvää. Tänään olisi tarkoitus palailla taas salinkin puolelle, mitä nyt tämän viikon kaksi tenttiä painavat päälle...



Täytyy todeta, että ravinteikas ruoka pitää mielialan kuin puhtitasonkin korkealla (välillä vähän liiaksikin, kun ei virtaa riittää eikä tajua himmailla ennen kuin menee vähän yli). Luultavasti myös yksilölliset tekijät vaikuttavat siihen, miten hämärän vuodenajan kokee mutta pääperiaatteena voisin väittää, että mitä värikkäämpi ruoka sitä parempi mieli. Ja sitten sitä unta päälle, kahdeksan tuntia yössä. Jos siis tunnet kaatuvasi kaamoksen alle, anna kehollesi kunnon energialataus tällä pirteän kirpsakalla smoothiella, jonka mausteet johdattelevat jo valon juhlaa eli joulua kohden (ei kuitenkaan pipariseen suuntaan, vielä). Kanelilla kun voi olla aivotoimintaa virkistävä vaikutus. Ja toisaalta, vaikkei väsymys painaisikaan, ei ravinteikkuuden tankkaamisesta ainakaan haittaa ole - se maksaa itsensä takaisin ennemmin tai myöhemmin.


SADEAAMUN PIRISTYS - MINTTUINEN PUOLUKKASMOOTHIE

2dl pakastettuja puolukoita
1/2 banaani tai 1 pienehkö omena
1rkl chia-siemeniä
2rkl maustamatonta proteiinijauhetta
(1rkl riisinlesejauhetta eli tocoa)
1rkl mantelivoita (tai muuta pähkinävoita)
1rkl kuivattua minttua
1/2tl ceyloninkanelia
vettä
ripaus ruususuolaa
(kourallinen tammenlehtisalaattia tms.)

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 
Nauti lasista tai smoothiekulhon tapaan lusikoiden esimerkiksi 
jäisten puolukoiden ja siementen kera.


Ihastuin smoothien makumaailmaan sen verran, että suunnitelmissa olisi kehitellä jouluksi puolukkainen minttujäädyke mantelimassapohjalla. 
Mitä teidän marraskuuhunne kuuluu?

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!