perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kirsikkajäätelöä ja odotusta


Uusi jäätelökoneeni on vihdoin päässyt käyttöön ja tässä viime päivien aikana olen testannut kahta hyvin erityyppistä jäätelöä. Siinä missä eilisen sorbettimainen mansikkajäätelö oli keveydessään kuin 30 asteen hellepäiviä varten luotu, tänään välipalaksi valmistui tuhti ja suklainen kirsikkajäätelö. Ohjeen katsoin Virpi Mikkosen Kiitos Hyvää -kirjasta, jonka sain (= hartaasti toivoin) joululahjaksi sen ilmestyttyä viime vuoden lopulla.


Jäätelö valmistetaan hampunsiemenistä jotka tuovat kermaisuutta mutta eivät maistu kauheasti voimakkaan suklaan alta. Jos kuitenkin inhoat hampunsiemeniä, suosittelen skippaamaan seuraavan ohjeen :) Tällä määrällä raakakaakaota lopputulos oli erittäin suklainen, kirsikoita taas laitan ensi kerralla enemmänkin.

Suklainen kirsikkajäätelö (2-3 annosta)

3dl tuoreita kirsikoita
2rkl sulaa kookosöljyä
5 rkl kookossiirappia tai kookossokeria (laitoin 2rkl molempia)
1tl vaniljaa
1dl kuorittuja hampunsiemeniä
5rkl raakakaakaota
(tilkka vettä tai muuta nestettä)

Sekaan:
1dl paloiteltuja kirsikoita
4rkl rouhittua raakasuklaata

Liota kirsikoita muutama tunti (tai vähintään huuhtele huolella). Poista kivet ja laita 3dl tehosekoittimeen yhdessä vaniljan, kookosöljyn ja makeutuksen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää hampunsiemenet ja raakakaakao (sekä hieman nestettä mikäli seos ei muuten meinaa sekoittua). Lisää lopuksi sattumat ja kaada seos jäätelökoneeseen. Jos haluat jäätelöstä erityisen kiinteää, pakasta sitä 1-2 tuntia valmistuksen jälkeen. Ilman jäätelökonetta jätski valmistuu pakastamalla sitä rasiassa muutaman tunnin ajan noin 45min välein sekoittaen. 


Jännä juttu nuo kirsikat, olen oikeastaan tajunnut niiden olemassaolon vasta tämän kesän aikana. Tietysti joskus aiemmin mansikkamyyjänä ollessani olen marjojen ja herneiden lisäksi myynyt myös muutamia kirsikkalitroja mutta itselleni niiden taika on jotenkin auennut vasta hiljattain. Nyt olenkin sitten innoissani muidenkin vuosien puolesta :) Luvassa on siis varmasti vielä joitakin kirsikkaisia reseptejä, vaikka pian alkaakin kaikenlaisten kotimaisten marjojen sesonki (eli täällä asutaan seuraavat viikot marjametsässä). Sitä ennen suosittelen kuitenkin kirsikoiden ja suklaan yhdistelmää. Toimii.


Nautiskelin jäätelöni ulkona auringonpaisteessa ja tutkailin samalla vähän pihapiirin (ruoka)tilannetta. Vielä näyttää tältä:





Innokkaasti odotellaan, mitä herkkuja näistä kypsyy. Antaa auringon paistaa ja välillä vähän sataa niin hyvä tulee!

~Sofie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!