perjantai 3. heinäkuuta 2015

Smoothiesuosikki

Teen usein välipalaksi erilaisia smoothieita: ne ovat monipuolisia, vaihtelevia ja noh, pienen kehityskaaren jälkeen myös erittäin hyvänmakuisia (kyllä, minäkin olen monet kerrat onnistunut surauttamaan sellaisen version, jonka saaminen alas on ollut se suurin haaste). Nykyisin minulla on useita "vakkarireseptejä" joiden  pohjalta kasaan välipalani kulloinkin kaapista löytyvien ainesosien mukaan.

Ehdoton plussa smoothieiden suhteen on se, että niiden sekaan on helppo ujuttaa kaikenlaisia ravinnepommeja pinaatista kurkumaan ja tuoreeseen inkivääriin. Myös monet superfood-jauheet on kätevä heittää mukaan, mikäli niitä haluaa käyttää. Lisäämällä smoothieen vielä jonkin proteiinin lähteen, saa smoothiesta luotua nopeasti kokonaisvaltaisen ja itsessään täyttävän välipalan.


Itse tykkään, että smoothiessa on jotakin pureskeltavaa. Tämä tosin on hyväksi myös fysiologian näkökulmasta, sillä ruuansulatus aktivoituu pureskelun myötä. Useimmiten lasiini päätyy jotain siemeniä, mutta niiden ollessa loppu laitoin päälle tällä kertaa mantelimaidon valmistuksesta ylijäänyttä mantelimassaa sekä lusikallisen vuohenjogurttia ( <3 ) ja tiikeripähkinöitä.


Puolukkainen lakritsismoothie 1:lle

2-2,5dl jäisiä puolukoita (tai mustikoita)
1-2dl mantelimaitoa tms.
puolikas avokado
noin 1cm pala tuoretta inkivääriä
hiukan sitruunasta puristettua mehua
0,5dl heraproteiinia (maustamaton tai vanilja)
0,5-1rkl lakritsinjuurijauhetta
ripaus suolaa
(kourallinen pinaattia tai värikästä salaattia)
(steviaa maun mukaan)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. 

Mielestäni smoothie on parasta paksuna ja kermaisena "pehmiksenä", joten yritän käyttää mahdollisimman vähän nestettä. Tällöin joutuu kuitenkin välillä pysäyttämään tehosekoittimen (ellet satu omistamaan supertehokasta konetta) ja sekoittelemaan smoothiemassaa lusikalla. Lopputulos on silti ehdottomasti vaivan arvoinen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!