tiistai 28. heinäkuuta 2015

Vaahtosmoothie eli näin saat smoothiestasi kuohkeaa


Koska smoothiet ovat nykyisin niin trendikästä (terveys)ruokaa, ajattelin jakaa muutaman niksin niihin liittyen. Lukemattomien makuyhdistelmien lisäksi myös smoothien koostumukseen voi tietyin keinoin vaikuttaa. Itse pidän eniten, varsinkin näin kesäisin, kuohkeista välipalajuomista jotka muistuttavat enemmän pehmistä kuin juotavaa smoothieta ja joita voi lusikoida kuin moussea. Parilla kikalla juomasta saa ilmavaa (mutta silti paksua ja täyttävää, ei mitään höttöä :)


1. Käytä heraproteiinijauhetta
Jostakin syystä hera saa aikaan sen, että kun blenderin antaa käydä tarpeeksi kauan, smoothie alkaa vaalentua ja kuohkeutua ja sen tilavuus kasvaa selvästi. Toimii sekä maustamattomalla että maustetulla heralla. Jos sinulla ei ole proteiinijauhetta (jonka hankkimista kyllä suosittelen, edes näiden ihanien smuuttien takia!), saman efektin voi saada aikaan myös kananmunalla. Tosin koostumus ei tällöin ole aivan samanlainen kuin heraa käytettäessä.

2. Lisää smoothieen jotakin jäistä
Pari kourallista jäisiä marjoja tai paloina pakastettu banaani toimivat takuuvarmasti, jääpalat saattavat laimentaa smoothien makua. Mitä enemmän jäisiä ainesosia lisäät, sitä enemmän smoothie muistuttaa pehmistä. Hieman vähemmällä määrällä saat moussea.

3. Pidä nesteen määrä vähäisenä
Nestettä, oli se sitten vettä tai esimerkiksi jotakin maitojuomaa, kannattaa käyttää maltillisesti. Yleensä noin 0,5-1dl riittää, muiden ainesosien määrästä riippuen. Jos jäisiä marjoja tms. on paljon, saattaa joutua lisäämään hieman enemmän nestettä mutta silloinkin kannattaa olla kärsivällinen ja mieluummin kaapia seosta useampaan kertaan blenderin reunoilta. Mitä vähemmällä nesteellä smoothien saa sekoittumaan sitä kuohkeampi lopputulos on. Voin luvata, että se on vaivan arvoista :)

Tänään valmistamani smoothie oli kuohkeampi kuin koskaan.

Vaahtosmoothie viherlisällä

noin 0,5dl vettä tai mantelimaitoa
0,5dl (maustamatonta) heraproteiinijauhetta
puolikas pieni avokado
puolet suuresta (luomu)banaanista
2 kourallista jäisiä marjoja
iso kourallinen tammenlehtisalaattia tai esim. tuoretta pinaattia
0,5-1cm pala tuoretta inkivääriä
1tl macajauhetta
pakurijauhetta
ripaus merisuolaa
(makeutusta halutessasi)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Seosta joutuu todennäköisesti kaapimaan lusikalla muutaman kerran. Kun seos alkaa pyöriä ongelmitta, anna koneen käydä rauhassa kunnes smoothie vaalenee ja kuohkeutuu. Lusikoi vaahto isoon lasiin ja nauti heti.

Edit: Vieläkin parempi smoothie syntyi seuraavana päivänä korvaamalla puolet herasta stevialla makeutetulla mansikkaproteiinijauheella ja käyttämällä nesteenä osaksi kookosmaitoa. Viherlisäksi valitsin lehtikaalia ja inkiväärin jätin tästä versiosta kokonaan pois. 

Herkän vaaleanpunainen unelmapilvi syntyi tällä kertaa puolukoista.


Nauttikaa kesästä ja smoothieista!

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!