torstai 6. elokuuta 2015

Juhlahumua x2


Huhhuh, kaksi viikonloppua on nyt juhlittu ja niiden väli järjestetty juhlia, toisin sanoen juostu pää kolmantena jalkana paikasta toiseen, puunattu joka nurkkaa sekä tietenkin leivottu, leivottu ja leivottu. Minun suurin ansioni keittiön puolella lienee tosin ollut äidin häiritseminen, kun kesken leipomisurakan yritin vähän väliä puuron keittoon tai vihersmoothien tekoon (yritykseksi se toki monta kertaa jäikin:) Mutta minkäs teet, nälkä tulee monta kertaa päivässä ymmärtämättä lainkaan, että keittiö on nyt yksinkertaisesti varattu.

Juhlimisen aloitimme serkkuni 12-vuotissynttäreillä isovanhempien luona ja lopetimme siskoni rippijuhliin reilu viikko myöhemmin. Itse tein synttäripöytään uudenlaisen raakakakun, joka sai sen verran hyvän vastaanoton, että toteutin saman kakun suurempana ja hieman paranneltuna versiona myös rippijuhlaan.



Synttäreillä söimme tortilloja lukuisilla eri täytteillä. Gluteenittomana vaihtoehtona perinteiselle vehnäletulle olivat kaalinlehdet, mikä oli itselleni uusi ja erittäin herkullinen kokemus. Yleensä olen korvannut tortillan jonkinlaisella itse tehdyllä muna- tai kikherneletulla mutta kaali oli yllättävän toimiva (ja täyttävä kun kasaa lehdelle kunnolla täytteitä ja toistaa tämän vähintään viidesti :) korvike, jota aion hyödyntää jatkossakin. Koska sain päivää myöhemmin kunnian osallistua "järjestelyapulaisena" myös serkun kavereilleen pitämille yökyläsynttäreille, pääsin osalliseksi ihanasta pannaribrunssista. Tässä hieman tunnelmia rauhallisesta sunnuntaiaamusta iltapäivästä:





Koska en luonnollisesti voinut amerikkalaisia pannukakkuja maistaa, kehitin itselleni nopeat tattariletut niiden tilalle. Maku oli tällä kertaa vähän sinne päin, mutta onneksi pääosassa olivat hyvät täytteet. Innostuin pannaribrunssin ideasta sen verran, että aloin jo haaveilla vastaavan aamiaisen järjestämisestä itsekin: jollakin luottoreseptillä tehdyt pannarit pohjaksi, kaikki terveysherkut täytteiksi ja kaiken kruunuksi hyvää seuraa, mieluiten aamutreenin jälkeen. Mikä täydellinen aloitus vapaapäivälle!

Tässä helppo, herkullinen & erittäin nopsa hedelmätäyte, joka toimii pannarien ja lettujen lisäksi niin puuron kuin jogurtinkin seurana.

Lämmin omena-aprikoosilisäke

2 (kotimaista) omenaa
noin 300g tuoreita aprikooseja (tai luumuja tai persikoita)
1tl luomuhunajaa
kanelia maun mukaan
tilkka vettä

Lohko omenat ja aprikoosit haluamasi kokoisiksi palasiksi. Laita kattilaan hedelmät sekä noin ruokalusikallinen vettä ja hauduta kanne alla muutama minuutti (mitä kauemmin haudutat, sitä pehmeämpiä niistä saat). Mausta hunajalla ja kanelilla. Nauti lämpöisenä (tosin herkullista myös suoraan jääkaapista...)


Juhlahumu jatkui viime viikonloppuna, kun juhlistimme siskon ripillepääsyä. Konfirmaatiotilaisuus oli lauantaina, vieraat taas kutsuttiin meille sunnuntaiksi. Tarjottavaa oli vaikka kuinka montaa lajia, lähes kaikki gluteenittomia. Oma osuuteni oli mustikka-lakritsiraakakakun valmistus sekä luontaisesti gluteenittomat ja maidottomat karjalanpiirakat, joiden molempien ohjeet aion jakaa vielä erillisissä postauksissa. Kakku sai vierailta paljon kehuja, ja suurimmalle osalle se olikin ensimmäinen raakakakkukokemus. Itse olin tyytyväinen koostumukseen, joka onnistui nyt edelliskertaa paremmin.


Alla vielä hieman juhlatunnelmia, lähinnä sitä tarjoilupuolta tietenkin :)









~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!