sunnuntai 23. elokuuta 2015

Treenaajan jauhoton marjapannari































Tästä pannarista tuli juuri sopivaa välipalaruokaa. Kosteaa ja mehevää, vain aavistuksen makeaa. Aluksi aioin soseuttaa marjat muun taikinan sekaan mutta koska itse taikina oli sen verran hyvää, pohdin marjojen jättämistä pois kokonaan. Koska vadelma-aika kuitenkin on kiivaimmillaan, päädyin kompromissiin: pari kourallista vadelmia kokonaisina sekaan. Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla, saan nauttia marjaisista sattumista sekä toisaalta kokeilla myös miltä kypsä pannari itsessään maistuu. Tulos: voit hyvin tehdä myös ilman marjoja, pannaripohja on hyvää. Mutta marjat ovat pirteitä :)

Pannari on todella mehevää, kuumana jopa hieman löysää. Se kiinteytyy kyllä jäähtyessään mutta mikäli pidät kuivemmasta ja kiinteämmästä pannarista, vähennä nesteen määrää puoleen tai käytä hieman enemmän proteiinijauhetta. Proteiinijauheen voi myös korvata kookosjauholla, joka imee tehokkaasti nestettä ja käyttäytyy soijaproteiinin tavoin.

Käytin pannarin nesteenä kookoskermavaahdon teosta ylijäänyttä kookosvettä. Nesteenä voi hyvin käyttää myös esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoa tai niiden uupuessa ihan vaan vettä.



JAUHOTON PROTEIINIPANNUKAKKU 

1dl kookosvettä (tai muuta nestettä)
1 luomubanaani
2 kananmunaa
2 valkuaista
0,5dl soijaproteiinijauhetta (tai riisi- tai herneproteiinia)
2 reilua rkl kookosöljyä
1-2rkl lucumaa (tai kookossokeria)
2tl leivinjauhetta
1/2tl laadukasta suolaa

2dl marjoja

Sulata kookosöljy esimerkiksi lämmönkestävässä kulhossa, jonka laitat lämpenevään uuniin. Mittaa taikinan ainekset marjoja lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Maista ja lisää halutessasi mausteita tai makeutusta. Voitele piirakkavuoka (halk. ~24cm) kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Lisää marjat, mikäli käytät niitä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 25 min. Nauti lämpöisenä tai jääkaappikylmänä haluamiesi lisukkeiden kanssa.



Kivaa vaihtelua piirakoille tällainen uunipannari. Ja jotenkin sopivampi välipalaksi kun ei ole niin makea. Lucuma on mukana kevyesti makeuttavana ainesosana, josta saa myös vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten A-vitamiinin esiastetta, betakaroteenia. Lucuma sopii muuten hyvin yhteen kaakaon kanssa, joten tästähän saisi suklaisen pannukakun lisäämällä pari-kolme ruokalusikallista tummaa kaakaojauhetta ja ehkä toisen banaanin!


Olisiko kenelläkään hyviä pannariohjeita jaettavaksi?

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!