sunnuntai 23. elokuuta 2015

Aamupuuro x2

Odotan jo niitä kauniita syyskuun aamuja, kun aurinko paistaa mutta ulos astuessaan kohtaa viileän ja kirpeän ilman. Lehdet värittyvät ja puolukat hohtavat punaisina. Silloin tietää, että on syksy. Toivottavasti täynnä kaikkea uutta ja jännittävää mutta kuitenkin tuttua ja turvallista arkea.

Syksyn tullen tekee taas enemmän mieli puuroja. Helteillä (joita ainakin minun makuuni on taas ollut riittävästi varsinkin loppukesästä) ajatus höyryävän kuumasta puurolautasesta ei välttämättä ole se houkuttelevin, joten joka-aamuinen puuroannos on välillä korvautunut niin tuorepuuroilla kuin smoothiekulhoilla (tosin puuroakin on tullut syötyä melko runsaasti, kiitos kesäkurpitsapuuron).


Kiireisimpinä viikkoina (joita on odotettavissa taas pikapuoliin opintojen jatkuessa) puuroa saattaa mennä välillä useampikin annos päivässä. Ja toisaalta, pimenevinä iltoina puuro on myös kiva iltapala, ihan ilman kiirettäkin. Siksi on hyvä olla vaihtoehtoja, ettei pääse heti kyllästymään ja ruokavalio säilyy vähän monipuolisempana.

Minulla on pieni suloinen teekannu, jossa hauduttelen yleensä useamman kupillisen kerralla. Aina ei kuitenkaan tule yksinään koko määrää juotua, joten olen ottanut tavaksi käyttää silloin tällöin lopun teen seuraavana aamuna puuron keittoon. Suosikkini on ehdottomasti vaniljalla maustettu valkoinen tee, jolloin lisään myös itse puuroon ripauksen vaniljaa. Myös sitruunalla tai limellä maustettu vihreä tee sopii erityisen hyvin puuron keittoon. Olen kokeillut teepuuroa myös hirssihiutaleilla, mutta kaurasta tulee paljon parempaa, sillä jokin jännä makuvivahde syntyy juuri teen ja kauran yhdistelmästä.



TEEHEN KEITETTY KAURAPUURO

2-2,5dl kylmää teetä
1dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 kananmunanvalkuaista
1tl kookosöljyä
laadukasta suolaa
(1/2dl kookos- tai mantelimaitoa)
(vaniljaa)

Mittaa kylmä tee (+mantelimaito) ja hiutaleet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele alemmalla lämmöllä kypsäksi. Lisää valkuaiset hyvin sekoittaen ja kypsennä vielä hetki. Mausta suolalla ja kookosöljyllä.


Marjakauden kunniaksi kokeilin yhtenä aamuna myös marjaista puuroa. Siitä tuli ihanan pinkkiä :)



VADELMAPUURO

1dl vadelmia (tai muita marjoja)
1dl kaura- tai riisihiutaleita
2dl vettä
0,5dl kookosmaitoa
1 kananmuna
1rkl pähkinärouhetta tai mantelilastuja
1tl chia-siemeniä tai pellavarouhetta
(1rkl proteiinijauhetta)
(ripaus steviaa tai hiukan luomuhunajaa)
laadukasta suolaa

Sekoita kattilassa vadelmat, hiutaleet, kylmä vesi, kookosmaito, kananmuna,  pähkinärouhe ja siemenet sekä halutessasi proteiinijauhe. Kuumenna ja keittele kypsäksi. Mausta suolalla ja makeuta tarvittaessa. Anna puuron jäähtyä hieman tai nauti kylmänä.



Millaisista puuroista te pidätte eniten?

~Sofie~ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!