tiistai 18. elokuuta 2015

Inhoatko kaurapuuroa? Kokeile tätä!





























Rakastatko kaurapuuroa? Ei haittaa, kokeile tätä silti. Mutta ennen kaikkea, jos kokemuksesi peruspuurosta on lähinnä mauton ja limainen, lupaan, että tämä muuttaa käsityksesi täysin.

Itsehän olen todellinen puurofani. Voisin vaikka elää sillä, nyt kun siihen vuosi sitten vähähiilarisemman kauden jälkeen onnistuin uudelleen rakastumaan. Vaihtoehtoja ja variaatioita puuromaailmassa on vaikka muille jakaa. Puuro taipuu uskomattoman moneksi, mutta tällä kertaa ei ole kysymys hifistelystä tai uudesta gourmet-reseptistä vaan ihan tavallisesta, yksinkertaisesta aamupuurosta.


Ehdin jo aiemmin hehkuttaa kesäkurpitsan monikäyttöisyyttä ja tämä puuro on suolaisen kesäkurpitsapannarin ohella yksi sen yleisimmistä käyttökohteista keittiössäni. Kesäkurpitsapuuro sinänsä ei ole mikään uusi ilmiö, vaan se on ollut ainakin blogimaailmassa jo jonkin aikaa esillä. Olen alkujaan testannut sitä vähän huonommalla menestyksellä, eikä se silloin vakuuttanut. Nyt olen kuitenkin onnistunut luomaan oman komboni, jolla puurosta tulee joka kerta T-Ä-Y-D-E-L-L-I-S-T-Ä...

Todella kermainen kesäkurpitsapuuro syntyy hauduttelemalla raastettua kesäkurpitsaa yhdessä kaurahiutaleiden kanssa kymmenisen minuuttia, jolloin se sulautuu puuroon ja antaa täyteläisen maun. Tämä tuntuu uskomattomalta, sillä kesäkurpitsa on yksi keveimmistä vihanneksista (energiaa 16 kcal/100g). Valkuaiset lisäävät kermaisuusefektiä ja parantavat puuron koostumusta, mutta ne voi myös jättää pois tai korvata yhdellä kokonaisella kananmunalla. Itse suosin tässä puurossa pelkkiä valkuaisia sillä mielestäni kananmunan maku hieman sotkee kermaista efektiä.

KERMAINEN KESÄKURPITSAPUURO aka puurotaivas
1 annos

1dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2-3dl raastettua kesäkurpitsaa
2,5dl vettä
2 kananmunanvalkuaista
1-2tl kookosöljyä
reilusti laadukasta suolaa

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja lisää kattilaan yhdessä kaurahiutaleiden ja KYLMÄN veden kanssa. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja hauduttele miedolla lämmöllä noin 10-15min. Jos haluat, että kesäkurpitsa sulautuu lähes huomaamattomaksi, kuori se ennen raastamista ja kypsennä puuroa pidempään.

Riko valkuaiset yksitellen puuroon huolellisesti sekoittaen ja anna kypsyä vielä pari minuuttia. Mausta suolalla (saa olla reiluhkosti sillä sekä kesäkurpitsa että valkuaiset "imevät" suolaa) Ota kattila liedeltä ja lisää kookosöljy. Nauti puuroelämyksestä hyvien lisukkeiden kera!


Kesäkurpitsapuuroa tuoreiden marjojen ja itsetehtyjen suolapähkinöiden kanssa.


Tänäkin aamuna oli taas pakko saada tätä puuroa, tällä kertaa mustikoiden, hunajalla ja merisuolalla maustetun maapähkinävoin, raparpericurdin & hasselpähkinärouheen kera. Sen verran suurella innolla puuroni ahmaisin, ettei edes kuvia tullut räpsittyä. Vaikka selviäähän näistäkin varmaan jo, että herkkua on :)

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!