lauantai 4. heinäkuuta 2015

Minttua ja suklaata


Näihin herkullisen näköisiin lihapulliin  välipalapallosiin sain idean Nakd-merkkisestä välipalapatukasta. Kiireessä tulee silloin tällöin turvauduttua käteviin taateli-pähkinäpatukoihin, joita saa nykyisin jo lähes jokaisesta ruokakaupastakin. Yksi tähänastisista lempimauistani on ollut appelsiinisuklaan (=Fazerina <3) lisäksi minttusuklaa. Viimeksi kyseistä patukkaa käsissä pyöritellessäni totesin, että näitähän voisi kokeilla tehdä itsekin.

Ja tuumasta toimeen:

Minttusuklaapalloset (noin 15kpl)

7 tuoretta taatelia
1dl cashewpähkinöitä
0,5dl luomurusinoita
1-2rkl raakakaakaojauhetta (riippuu miten suklaista haluat)
pari tippaa piparminttuaromia
(tummaa tai raakasuklaata)

Mittaa ainekset korkeaan ja kapeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. (Tupla-annos onnistuu luultavasti tehosekoittimellakin.) Massaa joutuu kaapimaan sauvasekoittimesta välillä mutta se soseutuu melko nopeasti. Huom! Laita piparminttuaromia varoen ja maista välillä, sillä sitä menee helposti liikaa.

Erittäin suklaisesta pitävät voivat kuorruttaa palloset vielä sulatetulla suklaalla. Laita tällöin palloset hetkeksi pakastimeen ennen kuorruttamista, kylmän pallosen pinnalla suklaa kovettuu nopeasti ja säästyt ylimääräiseltä sotkulta kuorrutusvaiheessa :) 

Nauti jälkiruuaksi tai nopeaan energian tarpeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!