torstai 24. syyskuuta 2015

Linssitäytteiset munakoisot

Väsynyt ja hiukan puolikuntoinen hei täältäpäin! Opiskelu ja muut velvoitteet on toden totta pitäneet kiireisenä ja kohta on neljä viikkoa menty aamusta iltaan lähes minuuttiaikataululla. Sunnuntait olen pyhittänyt levolle (= ei opiskelua/minimaalisesti opiskelua) mutta ilmeisesti univaje ja kokonaiskuormitus yhdistettynä työmäärän aiheuttamaan stressiin on ollut liikaa, sillä flunssa on viikonlopusta alkaen yrittänyt enemmän tai vähemmän keikkua mukana. Yhtenä päivänä alkuviikosta olin suunnitellut treenaamaan lähtöä (hieman tavallista kevyemmin kylläkin) alkuillasta ennen iltamenoja mutta haaveilin koko päivän luentojen ajan vain nukkumaan pääsystä. Niinpä minä, joka en koskaan nuku päiväunia (siis en todellakaan) enkä jätä treeniä väliin heräsin tunnin unien jälkeen auringonpaisteeseen illalla vähän puoli kuuden jälkeen. Öö, ei taideta olla ihan kunnossa. Muutenkin puhti tuntuu olevan poissa, eikä esimerkiksi treenejä voi tehdä lainkaan normaalitehoilla.

Kiire on välillä verottanut niin paljon, että ruuanlaittoaikakin on ollut kortilla. Puhumattakaan siitä tosiasiasta, että voidakseen laittaa ruokaa täytyisi ehtiä kauppaan, jääkaappi kun ei vielä toistaiseksi ymmärrä täydentää itse itseään. Onneksi yhden kurssin yhteen tehtävään on liittynyt eri kaupoissa käyminen (jos näet jonkun kuljeskelevan kaupassa kynän ja A4-pinkan kanssa juustohyllyjä tutkimassa, don't be amazed, elintarvikelistojen päivitys menossa...)


Munakoisoja innostuin ostamaan muutama viikko sitten useampaankin kertaan, ja koska täytetyt kesäkurpitsat ovat hyviä, päättelin, että samaa voisi kokeilla munakoisostakin. Punaisista linsseistä saa tehtyä ihanaa muhennosta, joka sopii erinomaisesti täytteeksikin. Ekstrasäväyksen ruoka sai kuorruttamalla munakoisot puhvelinmozzarellalla.


Linssitäytteiset munakoisot
1-2 annosta

1 keskikokoinen munakoiso
1dl punaisia linssejä
2dl vettä
1/2 punainen chili
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
2-3 valkosipulinkynttä
1/2tl jauhettua korianteria
1/2tl juustokuminaa
mustapippuria & ruususuolaa
(tuoretta tai kuivattua persiljaa)

noin 30-40g puhvelinmozzarellaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise pesty munakoiso ja koverra sisus pois. Varo rikkomasta munakoison kuorta! Esikypsennä munakoison puolikkaita uunissa noin 15 minuuttia. Kuullota sillä aikaa sipulia ja valkosipulia sekä chiliä ja juustokuminaa öljyssä kasarissa. Lisää linssit ja paprika sekä noin 2/3 munakoison sisuksesta kuutioituna. Kuullota vielä hetki ja kaada vesi pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla kunnes linssit ovat kypsyneet ja alkaneet sakeutua. Mausta seos ja jaa se esikypsennetyille munakoisonpuolikkaille (itselläni seosta jäi hiukan yli). Revi päälle puhvelinmozzarellaa ja kypsennä uunissa keskitasolla vielä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.


Tänään olisi aikomus taas ostaa munakoisoa, sillä jääkaapissa odottelee vähintään viisi kesäkurpitsaa, joista ajattelin kokkailla ison satsin ratatouillea. Tarkoitus on haudutella uunissa kaikessa rauhassa, jolloin kasvisten maut vapautuvat kunnolla. Mutta palaillaan siihen sitten, kunhan ensiksi saan (=ehdin tehdä) valmiiksi. Syksyisessä auringonpaisteessa kelpaa ainakin polkaista kauppaan :)

Nauttikaahan ravitsevan ruuan lisäksi ruskasta ja auringosta!

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!