tiistai 1. syyskuuta 2015

Nälkäisen pelastus: tuunattu makaronilaatikko

Syyskuu. Niin se kesä vaan meni, töineen, lomineen ja projekteineen. Kuopioon on palailtu ja opiskelut startattu. Hieman työläämpää harjoitustyötä ja kandin tekoa näin alkuunsa, muiden kurssien lomassa. Se vaan kummasti helpottaa elämää kun tekee kerralla isomman satsin ruokaa. Viimeistään kantapään kautta oppii, sillä olen tässä monena päivänä tullut supernälkäisenä kotiin ja silloin ajatus ruuan valmistamisesta A:sta Ö:hön on ollut täysin utopistinen. Mutta oi että, kun saa vaan ottaa jääkaapista ja lämmittää (ja onhan sitä pahimpaan hätään tietysti kylmänäkin vedelty...)

Eli nälkä tuntuu vaivaavan jatkuvasti. Ruokaa on oltava ja tarpeeksi paljon. Hommat painavat kuitenkin päälle eikä keittiömaratoneihin ole yhtä paljon aikaa kuin kesällä. Siksi siis pikaisesti yksi helppoakin helpompi arkiruokaresepti jakoon.

Makaronilaatikko on hyvää ja sitä saa kätevästi tehtyä kerralla moneksi ateriaksi. En koskaan keitä pastaa laatikkoruokia varten, siihen menee vain turhaan aikaa ja tulee enemmän tiskattavaa. Suoraan vuokaan ja riittävän paljon munamaitoa sekaan, että tulee mehevää. Ja munamaidonkin saa tarvittaessa tehtyä ilman valmiita maitoja, liotin kaurahiutaleita noin vartin verran ja blendasin veden kanssa kauramaidoksi. Pari kertaa siivilän läpi, munat ja mausteet sekaan ja vuokaan. Jos jauhelihaseoksenkin paistaa etukäteen, saa laatikon uunin oikeasti todella nopsaan :)

 

TUUNATTU MAKARONILAATIKKO
iso vuoallinen

250g tattaripastaa (tai täysjyväriisipastaa)
300-400g (luomu)jauhelihaa
ruususuolaa, musta- ja valkopippuria
2 sipulia
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
50-100g vuohenmaitofetaa tai muuta voimakasta juustoa (käytin
lampaanmaidosta valmistettua sinihomejuustoa)

Munamaito
noin 1 litra kauramaitoa (tai muuta haluamaasi maitojuomaa)
3 kananmunaa
ruususuolaa, pippuria, paprikajauhetta...

Paista jauheliha ja sipulit pannulla, lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja mausteet. Anna hautua hetki niin, että kesäkurpitsa kypsyy hieman (kuutiot voi myös lisätä puolikypsän jauhelihan joukkoon, jos haluaa säästää aikaa). Laita raaka pasta uunivuokaan, lisää jauhelihaseos ja murusteltu juusto ja sekoita. Vispaa munat ja mausteet kauramaitoon ja kaada makaronien päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan.

Tarjoile kasvisten ja krhöm, stevialla makeutetun ketsupin kanssa. Koska ketsuppi nyt vaan kuuluu makaronilaatikkoon. Mutta eipä tuota usein tule syötyä, yksi pieni pullo kestää koko vuoden :)


Kuvituksenakin tällä kertaa vain pari kiireellä napattua otosta. Mutta ruoka oli hyvää :) 
Yritän palailla loppuviikosta vielä parin reseptin kanssa, kunhan (ehkä viikonloppuna) ehdin...

~Sofie~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!